„И з б о р ъ т    н а    д о б р и я    в к у с“

Напусна ни акад. проф. д-р Димитър Димитров

С дълбока скръб и страдание съобщаваме, че след кратко боледуване ни напусна за своя вечен път душата и сърцето на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите проф. Димитров. Отиде си една ярка личност, която блестеше с безброй таланти, неуморим дух, цветен език и силен смях. Житейските мъдрости, до които беше достигнал през собствения си нелесен път от Тръстеник, Русенско, до Пловдив той искаше да разкаже на всички. И остави тази мъдрост за нас, за да помним, че животът трябва да се живее всеки ден, ден, в който си направил поне едно добро нещо за някого. Ние, неговите колеги, студенти, приятели и близки знаем, че Професорът ще остане във всеки от нас да живее със спомен за подарен безценен съвет. Знаем, че някъде там горе той ще продължи да разказва притчи за живота, ще събира небесните спътници на матинета и литературни четения. И там той няма да е сам, с него ще са всички духовни люде, които си отидоха без време, и които имаха честта да се нарекат негови приятели.

Професоре, на нас ни остава да следваме духовните задачи, които ни завещахте в своите стихове, карикатури, песни, басни. Знаем, че ще продължите да ни пращате съвети и че ще виждаме небесните Ви знаци в цъфналите овошки и кивито в двора на вашето висше училище. Вие имахте усета и знанието да отдавате почит на личностите на науката и мъдростта, оставили своя следа в човешката история. Задължени сме да продължим Вашето духовно дело, затова няма да спрем. Благодарим на съдбата, че ни срещна по пътя ни!

Скъпи приятели на професор Димитров и ВУАРР, пазете близките си, те са дарът, който никога няма да сме готови да изгубим, но и никога не сме готови да задържим навреме с достатъчно добра и силна дума за обич.

Бъдете сплотени в делата си и смирени в душите си!

Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите обявява 8 декември за Ден на траур!

Всички, които познаваха и обичаха проф. Димитров и желаят да отдадат своята последна почит към него, могат да го направят в аудитория 7 на ВУАРР (бул. „Дунав“ 78) на 8 декември 2020 година от 9 до 16 часа.

Leave a reply

Copyright © 2015 Radio Natural. All Rights Reserved.